Ambassadeurs voor verandering

Breng het dichtbij en maak het concreet

Veranderen vraagt om aandacht, verdieping en kennis van je organisatie. Als veranderaar bereid je jezelf voor, je kent jouw organisatie, medewerkers en managers. De te overbruggen gap in cultuur en kennis weet je als geen ander te benoemen, evenals alle verandertheorieën om die te lijf te gaan. En toch loopt het regelmatig niet zo lekker als gepland. Hoe komt dat nu? En belangrijker nog, hoe kun je daar mee omgaan?

Veranderen is maatwerk

Steeds vaker ontdekken we dat verandering voor elke medewerker, functie, manager en rol een eigen dynamiek en proces oplevert. Dat vraagt nogal wat van de veranderaar in de organisatie! Hoe krijg je daar nou inzicht in en grip op?

Doe het niet alleen

Er zijn organisaties die een netwerk in de organisatie creëren. Zij zoeken ambassadeurs die ondersteunen bij de gewenste verandering. Ambassadeurs zijn medewerkers die begrijpen waar de crux van de verandering om draait. Zij zien waar de schoenen in hun team wringen, omdat zij de vertaalslag naar de praktijk kunnen maken. Ambassadeurs maken zaken bespreekbaar, bij collega’s, bij hun manager of bij de organisatieveranderaar. Zij nemen obstakels weg en brengen weer vaart in het veranderproces. De veranderaar krijgt weer inzicht en grip op het grotere geheel.

Training en facilitering

Waterschap de Brabantse Delta weet hoe ze de samenwerking en de rol van interne ambassadeurs kan faciliteren. Zij zijn gestart met een training voor hun ambassadeurs, die startte met een inspirerende kick-off vanuit het management. Er is in de training hard gewerkt aan de rolinvulling en de onderlinge samenwerking en verbinding door een energieke groep ambassadeurs.

Wil je weten wat ambassadeurs voor jouw organisatie kunnen betekenen? En hoe je deze rol kunt faciliteren en invullen? Neem dan contact op via contact@veranderenvoordeomgevingswet.nl. Wij vertellen je graag meer over onze trainingsmogelijkheden op maat.