Overzicht en prioriteiten

Veranderen is geen lineair proces. Je werkt in de onderstroom, maar tegelijkertijd ook in de bovenstroom. Je ontwikkelt strategische vergezichten en werkt tegelijkertijd aan persoonlijke vaardigheden. Je betrekt anderen, je doorleeft de verandering en je verrijkt hem met eigen taal en activiteiten. Kortom, je schaakt simultaan op meerdere borden. Overzicht houden en onderbouwde prioriteiten stellen kan dan een uitdaging zijn. Het boek Veranderen voor de Omgevingswet helpt je hierbij.

In Veranderen voor de Omgevingswet identificeren we vijf aandachtsgebieden:

  • Richting bepalen
  • Concrete plannen maken
  • Anders denken, anders doen
  • Ontwikkelen
  • Laten landen en vastleggen

De Routekaart

Elk aandachtsgebied heeft zijn eigen set aan activiteiten. Gezamenlijk vormen deze de Routekaart. De Routekaart is uitdrukkelijk geen blauwdruk. Het is een hulpmiddel om je overzicht te geven waar je staat, wat je te doen hebt en waar de prioriteiten liggen. Jij bepaalt de route die voor jouw organisatie het beste past en kiest daarbij de activiteiten die nodig zijn.

Zelf aan de slag

Naast de Routekaart worden ook werkvormen besproken om zelf aan de slag te gaan. Deze zijn uitgeschreven in concrete stappenplannen en beproefd in de praktijk. Maar we weten ook dat elke verandering om maatwerk vraagt, dus voel je vrij om hier je eigen draai aan te geven.

Direct bestellen